Акне и бременност

  • Posted on ноември 17, 2009 at 10:41 am

Ако сте бременна или възнамерявате да забременеете, вие и вашият лекар ще трябва да разгледате възможностите за лечение внимателно, тъй като много от обичайните методи за лечение не са подходящи за използване по време на бременност.

  • Изотретиноин таблетки са напълно забранени, ако сте бременна или възнамерявате да забременеете, тъй като това може да доведе до аномалии в развиващия се плод. Правителството на Великобритания настоява за програма за превенция за предписването на  изотретиноин. Трябва да има тест за бременност преди лечението, по време на лечението и 5 седмици след като го спрете и вие също трябва да продължите да използват контрацепциви най-малко един месец след спиране на него. Правителството на САЩ има подобни правила.
  • Третиноин крем не трябва да се използва по същата причина, макар че тя се прилага върху кожата, малка количество ще се абсорбира в кръвния поток и може да достигне до плода в утробата.
  • Тетрациклин антибиотици, също не трябва да се вземат от жени, които са бременни или имат намерение да забременеят.Той може да увреди развиващите се зъби и кости на плода.

Бензоил пероксид крем или гел е обичайната възможност за лечение на акне по време на бременност.

Друга възможност е разтвор, съдържащ салицилова киселина.Еритромицин е единствения антибиотик считан за безопасен по време на бременност.

1 Comment on Акне и бременност

  1. valentina казва:

    iskam bebe nemoga da brmeniavam imam mlski xormo

Вашият коментар

WordPress SEO