Акне – Как можете да подобрите вашата кожа

  • Posted on ноември 16, 2009 at 9:14 pm

Бъдете търпеливи. Подобряването на акнето отнема много време, дори и с най-мощното лечение от вашия лекар.Не очаквайте много подобрения в първите няколко седмици на лечението.

Не стискайте! Дисциплинирайте се да не истисквате пъпките, защото така се появяват белези. Техники за релаксация могат да ви помогнат да прекъснете навика (касети, видео или книги могат да бъдат полезни).

Ако имате голямо жълто петно, съдържащи гной и чувствате че наистина трябва да се отървете от това, то пробийте с игла и леко изтикайте гнойта, като се използвате тъканите.Измийте си ръцете и стерилизирайте иглата в пламък предварително.

За черни точки, можете да си купите „comedone лъжица.Тя е с една дупка в нея, така че като натиснете върху ергенската пъпка да се освободи от порите.Откажете се от много опити, ако  пъпката не излиза лесно.

Измивайте внимателно. Измивайте засегнатата област, два пъти на ден с рН-балансиран, непарфюмиран сапун.Антибактериален сапун не са по-добри от обикновените сапуни.Като алтернатива, използвайте лек антибактериален крем за лице.Различни марки са на разположение, и обикновено могат да бъдат намерени заедно с анти-акне продукти, в аптеките и супермаркетите.Избягвайте абразивни почистващи средства, които могат да увеличат възпалението на кожата и да оставят белези.

Кремове, гелове и лосиони. Не губете парите си за анти-акне препарати, които просто се описват като лечебни.Повечето имат много малък ефект.Те са скъпи, а вие вероятно ще трябва да продължите лечението в продължение на месеци или дори години.Също така, скъпи кремове, съдържащи алфа хидрокси киселини (наричани също AHAs или плодови киселини) понякога са обявени за лечение на акне, но има малко научни доказателства в тяхна полза. Знае се че, че някои козметични компании спекулират с уязвимостта на страдащите от акне

Маслото от чаено дърво има антибактериални свойства и може да бъде ефикасно срещу акнето, ако то е в лека форма.Прилага се 5% разтвор два пъти дневно след измиване, като се внимава да се избегне очите ви.

Бензоил пероксид. Най-добре е да попитате фармацевта за 2,5% бензоил пероксид.Това са zaps бактерии на кожата, и е на разположение като крем или гел.Гелът е по-активна съставка по-ефективна, отколкото крема, но му е нужно еповече време за съхнене.Преди да използвате бензоил пероксид, изгответе схема на лицето си върху лист хартия.Маркиайте областите, където са пъпките, и приблизително колко. Това ще ви помогне по-късно да се реши дали лечението работи.Прилагайте лечение два пъти дневно след измиване, избягвайте устните и очите.Основната му дейност е да се предотвратят нови места, така че да се прилага върху цялата площ – не просто върху отделните петна, които са вече там.След седмица или две, увеличете дозата до 4%, а след това 5%, освен ако не сте прекалено зачервени.Съхранявайте бензоил пероксида далеч от дрехите си, тъй като има избелващ ефект.

След около 2 месеца, да решете дали състоянието ви се е подобрило с около една трета.Ако е така, то продължете с бензоил пероксид.Може да се наложи да го продължите в продължение на няколко месеца.Ако нмяа подобрение, посетете Вашия личен лекар за по-силно лечение.

В 60% от хората с пъпки по лицето, имат такива и на гърба си.Прилагане на крем или гел на гърба могат да бъдат трудни.Специалистът по акне професор Уилям Cunliffe препоръчва прилагането на крема върху гърба , доколкото можеш, сложи си стара тениска , седнал на твърд стол и трийте гърба си нагоре и надолу.

Избягвайте мазни грим. Ако носите грим, избягване на тежки и мазни гримове.Махнете грима през нощта с нежно почистване, преди миене.Ако всичко акне ви е по лицето, с много черни точки, то вашият грим може да е причината.За да прикрият индивидуални пъпки,използването на медикаментозни коректори или крем трябва да е няколко нюанса по-леки от нормалната ви кожаза да се противодейства на всяко зачервяване.Прилагайте го с малка четка, за да покрие само пъпката, премахвайки излишния от коректор леко с пръст.Не го прилагайте по на голяма площ, защото можете да направите кожата чувствителна.

Проверете вашите противозачатъчни хапчета. Някои противозачатъчни можеда са причинта за вашето акне.

Помислете за добавка цинк. Едно изследване показа, че цинка може да бъде от полза при акнето.

1 Comment on Акне – Как можете да подобрите вашата кожа

  1. Илиана казва:

    Аз страдам от доста време от акне имам и доказана стафилококова инфекция.И при козметички съм ходила много.Но от два месеца ходя при една лекарка и има вече резултат.Прочиства и вътрешно и няма нищо общо с лудите пари при козметичките.В Пловдив е.Ако някой се инатересува, да ми пише на е-маил valcheva_1990@abv.bg Има резултат!!!

Вашият коментар

WordPress SEO