Еякулация – кръв в спермата

 • Posted on декември 10, 2009 at 10:02 pm

Страшно е да забележите кръв в спермата.Може да си  помислите, че имате сериозно заболяване като рак.Не е така – голяма част от причините за кръв в спермата, не са сериозни. Налице са редица научни изследвания на този проблем и те всички повече или по-малко достигнаха до едно и също заключение, което е, че вероятността да се установи причината за кървенето зависи от възрастта.

В една трета от хората на възраст под 40 години, не се откриват причини, които могат да бъдат намерени а и проблема обикновено отшумява след около месец.Травма, като ритник в слабините, може да е причина в някои от тези мъже.В останалите две трети, причината е инфекция (като хламадия, гонорея или трихомониаза.Над 500 души с кръв в спермата са били изследвани, и ракът не е причина при лицата под 40-годишна възраст, което означава, че е много малко вероятно, но не и невъзможно.

При хората над 40-годишна възраст, причини обикновено могат да бъдат намерени.Тя може да бъде инфекция или проблем на простатата, или някаква друга причина.Ракът на простатата може да се смята за причина за кръвта в спермата, особено при по-възрастни хора, но не е често срещана причина.

Може ли кръвта да е от партньор ви, а не от вас? Това е особено вероятно, ако тя е в началото или в края на нейнията менструация и кървене не е забележимо за нея.Ако тя не е в менструация, но мислите , че кръвта е от нея, тя може да се нуждае от проверка.Използвайте презерватив следващите няколко пъти, когато правите секс.Това ще ви позволи да разгледате семенната течност и да се уверите, яе кървенето е от вас.

В мъжката полова система има много тръби и източника на кървене може да е навсякъде в системата.Ако кръвта е червена или розова на цвят, то най-вероятно тя идва от уретрата (тръбата, в рамките на пениса).Ако е тъмна, тя може да дойде от по-назад (в областта на простатата или областта, на семенните мехурчета).Защото една за най-честите причини е възпаление на уретрата или простатата, понякога причинени от инфекция, би било разумно да посетите уролог.

3 коментара on Еякулация – кръв в спермата

 1. vasko казва:

  predi 1,5 godina imah 4ervena sperma,nyama6e nikakvi bolki,samo cveta be6e 4erven.izlekuvah se s hap4eta,prepisani ot lekar.sega pak mi se poyavi sa6toto ne6to,pravya seks s prezervativ,spazvam dobra higiena,4udya se kakvo stava.piya trihonomomacid i vitamin c.daite savet,4e se pritesnyavam

 2. митко казва:

  ии при мен е така.. появява се малко кръв, не е много.. ии не ме боли.. просто се появява.. не всеки път.. серйозно ли е.. много се притеснявам.. кажете моля ви.

 3. милен казва:

  имам същия проблем,понакога сутрин урината ми е оцветена в червено, скоро забелязах че има кръм и в спермата, преди 4г. изкарах възпаление на тестисите – орхит и епидедмит, тогава също имаше кръв и подубане с болка, сега няма болка,
  живея сам, имам връзка с жена един два пати в месеца, имам чуството че това се случва след секс

Вашият коментар

WordPress SEO