Зачервяване под гърдите (интертриго)

  • Posted on април 20, 2010 at 12:20 pm

Зачервеният и потен обрив под гърдите се нарича интертриго.Може да е придружен от болки и сърбеж, а също може да го имате и в подмишниците.Обривът има ясно отделени краища, и може да има някакъв белезникав материал върху него.Това обикновено се причинява от триенето на кожата и от гъбичките кандида или Corynebacterium бактерии, и двата от които искат да живеят в топли, влажни места.Ако сте с наднормено тегло, както и с големи гърди, то гънките по кожата под тях са идеални за Кандида гъбичките.Кандида  също се интересува от кожа, която е леко повредена, това я прави по-лесна за гъбичките да се хванат.

Какво можете да направите
Купете си поддържащ сутиен за да повдигнете гърдите си.Въпреки че модните сутиени повдигат добре бюста, те са стегнати и спомагат за изпотяването, така че изберете си сутиен без банела.Памукът е по-добър от синтетичните влакна, тъй като позволява потта да се изпарява.Прето го в не-биологичен (не-ензимен) перилен препарат и не използвайте парфюмиран омекотител.

Измийте се внимателно под гърдите с непарфюмиран сапун (някои парфюми могат да навредят на кожата).Не поставяйте дезинфектанти във водата.Изплакнете се добре за да се гарантира, че няма останала пяна в гънките на кожата.Подсушете напълно, но леко – с мека кърпа или използвайте сешоар.Не измивайте косата си със шампоан под душа – парфюма на шампоана може да се стече надолу и подразни областта под гърдите ви.

Спрете прилагането на кремове. Ако сте се мазали с кремове, спрете да ги използвате, дори и ако те са предназначени против Кандида.Може да са станали чувствителни към някоя от съставките и това да влошава нещата.Вместо това, просто следвайте инструкциите по-горе в продължение на 2 седмици.Ако в края на това време обрива не се подобри, посетете лекар, който ще бъде в състояние да предпише по-различен крем.

Отслабнете, ако имате нужда.Ако сте с наднормено тегло, може да е трудно да се премахне обрива напълно, освен ако не загубите част от теглото си.

Вижте вашия лекар да провери дали това не е екзема или псориазис. 

Вашият коментар

WordPress SEO