Преждевременна еякулация

 • Posted on декември 12, 2009 at 9:11 pm

Как да разберете дали  имате преждевременна еякулация.
През 1950 се е мислело, че преждевременна еякулация имаме ако акта е продължил по-малко от един определен период от време (да кажем 2 минути) или на определен брой удари (например 100).Тези определения са произволни глупости.Те се основават на непознаването за това колко мъже избързват действително с кулминацията.Така наречените „експерти“ бяха изненадани от следната информация.

 • Учените докладват, че 75% от мъжете еякулират в рамките на 2 минути след проникването във вагината.
 • В друго изследване, от 11 239 мъже, 21% съобщават, че те еякулират в рамките на 1 минута след проникването, и 62% в рамките на 5 минути.
 • Същото изследване обаче показа, че има големи разлики между мъжете, например, 7% заявяват, че не еякулират преди 15 минути.

Най-доброто определение за преждевременна еякулация е дали това става преди вие или вашият партньор да го желаете.Тази обща дефиниция обобщава, че скорошната кулминация ако е предходена от една добра любовна игра не е чак такъв голям проблем.

Някои мъже достигат кулминацията, дори преди да влязат в партньора си.Ако това е така, то вие имате най-тежка степен преждевременна еякулация.

Преждевременната еякулация е често срещана.
Много мъже и техните партньори желаят общуването им може да продължи по-дълго, отколкото го правят. Преждевременната еякулация е често срещана при младите мъже, но проблемът се решава с времето.

Причини за преждевременната еякулация
Дали това е физически проблем? Някои смятат, че преждевременната еякулация е резултат от физически проблем, като дразнене или възпаление на пикочния канал или простатата, и може да се приложи лечение като се пръска сребърен нитрат в отвора.Няма обаче доказателства, че преждевременната еякулация е причинена от тези условия.В повечето случаи, човек е физически нормален, много рядко, преждевреманната еякулация може да бъде резултат от неврологично състояние като множествена склероза. . .

Генитично-предаван ли е този проблем? Повечето мъже с преждевременна еякулация имат близък роднина (баща, брат или син) със същия проблем, което предполага, че гените могат да са причината в някои мъже.Учените смятат, че серотонина(химично вещество в мозъка) помага да се контролира скоростта на еякулацията.А конкретен ген (известен като 5-HTTLPR) е отговорен за количеството и активността на серотонина.Има три типа на гена, и мъжете с един от тези типове са склонни да еякулират по-бързо, отколкото при мъжете, които имат другите типове.

Пениса ли е свръхчувствителен? Няма доказателства, че причината това да се случва е заради свръхчувствителен пенис.Изследователи са изпитали чувствителността на кожата на пениса при мъже, които се считали че имат преждевременна еякулация и мъже, които нямат, и не са намерили разлика.Мит е също , че обрязваните не са чуствителни.

Превъзбуда? Преждевременната еякулация е по-вероятна, когато нивото на сексуална възбуда е висока.Това защо е по-често с нов партньор и при младите мъже по време на първите си сексуални връзки.

Може ли да е просто навик? При някои мъже, раншната еякулация е просто навик, защото когато млади се научават да мастурбират или правят секс колкото е възможно по-бързо от страх да не бъде хванати.Това със сигурност е по-често при по-младите мъже.Както всички навици, те могат да бъдат отучени.

Импотентност? Ако имате еректилна дисфункция, преждевременната еякулация може да се случи.

Много е важно да се обсъди проблема с партньора.В противен случай, вашият партньор може да се чуди какво става или смята, че е по нейна вина.Техниките за справяне с преждевременната еякулация се нуждаят от помоща на партньора ви.

Мерки за справяне с преждевременната еякулация

 • Прост метод е да се опитате да поемете дълбоко дъх, коагато наближи кулминацията.Това спира за кратко еякулаторните рефлекс
 • Правете секс по-често.След дълга пауза вие сте по-склонни да еякулирате преждевременно
 • По същата причина,мастурбирането преди сношение може да помогне
 • Спри за почивка по време на сексуална активност. Помислете за нещо скучно.Това ще позволи вашето ниво на възбуда да спадне временно
 • Използвайте презерватив, за да намалите усещането.
 • Използвайте пози ,при които жената е отгоре  – мъжете са по-малко възбудени в тази позиция, отколкото когато те са отгоре( „мисионерска позиция“)
 • Научете се да контролирате своята анални мускули. Свивайте и оптпускайте мускулите около ануса си, като че ли се опитвате да възпрепятствате ходене по голяма нужда.Започнете, като правите това десет пъти подред, и се увеличи до 50 пъти по два пъти на ден.Някои мъже смятат, че това упражнение еякулацията
 • Когато вакарате пенисът за първи път във вагината на партньора ви, опитайте се да направите кратко кръгово движение – това може да забави еякулацията и след това можете да продължите обичайната техника когато вие и вашия партньор сте готови

Преждевременна еякулация – отучване. Има два основни метода – техника на стискане и  техника със спиране на движението.Те включват стимулиране на пениса почти до точката на еякулацията и след това спиране.Идеята е да се обучи човек да остане в състояние на възбуда, без всъщност стига до еякулация.Около 90% от мъжете са „излекувани“ чрез тези техники за известно време, но обикновено те отнемат на практикуващите около 14 седмици, 3-5 пъти седмично.За съжаление около 60% от мъжете откриват, че проблемът идва отново след около година, и отучването трябва да се изпълни отново.Тези техники не са толкова лесни, колкото изглеждат.Те също така изискват добри отношения с партньора си, защото те са длъжни да бъдат търпеливи.

Техника на стискане

 • Тази техника най-добра за двойките, но мъжът може да го направи сам и при мастурбиране, ако няма партньор или пък ако тя не е готов да участва
 • Двойката трябва да го направи когато са спокойни и без отвличане на вниманието
 • Двойката се целуват и галят, докато мъжът се възбуди, а след това тя взима пениса му в ръка и започва да го масажира
 • Мъжът се съсредоточава върху своите чувства на възбуда, за да увеличи своето сексуално съзнание като не се опитва да мисли за други неща, в опит да отвлече вниманието от еякулация
 • Когато той се почувства , че е на път да еякулира, той сигнализира към партньорката си
 • Тя незабавно спира го стимулира и прилага лек натиск около пениса, където главичката се свързва със ствола.Тя прилага този натиск за 10-20 секунди
 • След това тя спира и чака, без да прави нищо за около 30 секунди
 • Тази процедура се повтаря няколко пъти преди да се позволи на мъжа да еякулира

 

Техника със спирането

 • Техника по същество е същата като стискането като се пропуска самото стискане
 • Веднага след като мъжа е на път да еякулира, той сигнализира на партньорката си и тя спира да масажира пениса му за около 30-60 секунди
 • Повторя се четири или пет пъти, преди да позволи еякулация да се случи.Тя е по-лесна, отколкото стискането и изглежда работи много добре

Обичайните проблеми са, че понякога може да отидете твърде далеч и да еякулирате или пък да не можете възстановите ерекцията си.Ако това се случи, не се притеснявайте – просто опитайте отново друг ден.Може да отнеме няколко седмици за да се овладеят техниките.

Следващата стъпка е да се направи точно същото, но с помощта на лубрикант за да се увеличави усещането наподобяващо , че пениса е във влагалището.

Кога сметнете, че вече сте в състояние да забавите еякулацията, можете да започнете сношение с жената като тя е върху мъжа.Тя се накланя назад и надолу върху еректиралия пенис и прави леки движения.Дайте и  сигнал , когато еякулация наближи.След това тя остава неподвижно, или се изнизва, или прилага натиск, преди отново да премине към първоначалната поза.

Намаляване на усещането. Ако главата на пениса стане по-мако чувствителна, еякулацията може да се забави.Има различни начини за намаляване на усещането.Основният проблем с прилагането продукти като  местна упойка е, че те могат да доведат доскованост да се загуби ерекцията.

Използването на презерватив е най-очевидният начин.Изберете по-дебел презерватив етикетиран като ultrastrong или superstrong.

Превантивни средства като спрейове и кремове. В аптеките а и не само там вече се продават най-различни средства под формата на спрей или крем.Те не са на 100% работещи но подпомагат забавянето и е нужно да се прилагат и гореупоменатите техники.Понякога те преминават и в партньорката, така че може да се получи забавяне на нейният оргазъм.Препоръчва след прилагането им да сложи презерватив.

Консултации
В миналото се е смятало, че преждевременната еякулация е психологическо разстройство и че консултациите са отговорът.Това понякога може и да е така и вие най-добре знаете дали сте стресирани и това да е причината за проблем ви.Ако винаги преждевременно еякулирате, то е по-вероятно, че психологическите проблеми са резултат, а не причина.В тази ситуация, консултациите могат да бъдат полезни за подобряване на самочувствието, но няма да излекува преждевременната еякулация.

2 коментара on Преждевременна еякулация

 1. георги Петров казва:

  Този проблем зависи от много веща все пак – ако преди проникването партньорката ми си е играла с члена ми доста – смукане, лизане, или ръчни движения, и съм напреднал с възбудата си, едва ли ще устискам първия път повече от 3 – 4 минути. Пък и зависи от нейната реакция по време на движенията ми във вагината – ако е много възбудена и стене и хлипа да речем – това ме взривява допълнително – всичко е относително така да го кажа – не със всяка жена е едно и също. Най бързо еякулирам когато проникна в дупето – случвало ми се е да не го вкарам целия докрая след наколко тласъка навътре и да ми дойде – а от чисто мъжка гледна точка – изхвърлянето на спермата в дупето за мен е най върховният оргазъм…:)))

 2. pepi казва:

  duxa ve gaz

Вашият коментар

WordPress SEO