Ретроградна еякулация

  • Posted on декември 10, 2009 at 10:23 pm

Ако спермата ви върви назад в пикочния мехур при оргазъм, вместо да се изстрелва от пениса, вие имате „ретроградна еякулация“.Мъжете с ретроградна еякулация при оргазъм имат усещане за еякулиране, но малко или никаква течност не излизат от пениса.Ако след това те  уринират мътна, облачна урина, то е така, защото тя съдържа сперма.

Обикновено мускулите около отвора на пикочния мехур се затварят плътно при оргазъм.Ако мускулите или нервите му са повредени, ретроградната еякулация е налице.

Ретроградна еякулация често се случва след операция на простатата или операция на самия мехур.Някои хора се раждат със слабост на мускулите, които затварят пикочния мехур. Ретроградна еякулация може да се наблюдава и при хора, които са имали диабет в продължение на много години.Понякога причина за ретроградната еякулация могат да бъдат лекарства, като prazosin (за кръвно налягане) и terazosin (за кръвно налягане или увеличаване на простатата).

Нормално е да се очаква ретроградна еякулация след операция на простатата и вашият хирург ще ви спомене за тази възможност предварително.Ако това не е причината във вашият случай, трябва да посетите уролог, за да разберете причината.В някои случаи лекарства, като например ефедрин могат да помогнат.

За станете баща на дете и имате ретроградна еякулация вероятно ще имате нужда от помощ от клиника за изкуствено оплождане.В клиниката ще бъдат в състояние да премахнат сперматозоидите от урината.

Вашият коментар

WordPress SEO