Цистит при мъжете

 • Posted on декември 16, 2009 at 9:05 pm

Циститът е възпаление на пикочния мехур, обикновено причинен от инфекция.Тя не може да причини никакви симптоми, или може да причини болка или парене при уриниране, или уринирането по-често от нормалното.

 • При младите мъже, цистита е необичаен.Това може да означава, че отделителната система има някои аномалии и че позволява на микроби (бактерии) да се захванат.
 • Младите мъже, понякога смятат, че имат цистит поради болезнено уриниране , но причината е по-вероятно от възпаление на уретрата.Често причината е от полово предавана инфекция като хламидия.
 • По-старите мъже (на 50-те) са с по-голяма вероятност да получат цистит от по-младите мъже.Това е така, защото простатната жлеза често започва да се увеличава в средна възраст.Разширената простатата спира ефективното изпразване на пикочния мехур, и бактериите могат да се размножават в застоялата урина в пикочния мехур.

Какво можете да направите

 • Ако имате болка при уриниране, най-добрият план е да отидете на уролог, тъй като той може да направи всички необходими тестове много лесно.Той ще провери за полово предавани инфекции като хламидия и гонорея, които могат да възпламенят уретрата, и ще ще предприеме правилното лечение.Той също така ще направи тест на урината, за да види дали имате цистит (инфекция на пикочния мехур).Освен това, можете да видите своя личен лекар.

Ако имате инфекция на урината, ще се наложи лечение с антибиотици.Ако инфекцията се върне, ще се нуждаете от повече изследвания, за да види за аномалии на пикочната ви система.

2 коментара on Цистит при мъжете

 1. dori казва:

  cistita vliae li varhu erekciqta

 2. драган казва:

  Ти тъпа ли си ?

Вашият коментар

WordPress SEO